Web Analytics Made Easy - Statcounter

اصفهان- رئیس پژوهشکده محیط‌زیست دانشگاه اصفهان گفت: آلودگی هوا و ریزگردها، پسماندهای صنعتی و آب سه مشکل جدی زیست‌محیطی استان اصفهان هستند.

به گزارش قدس آنلاین به نقل از فارس، مهرداد فرهادی اظهار کرد: مشکلات زیست‌محیطی اصفهان فقط به بحث آب باز نمی‌گردد و از جنبه آلودگی هوا و ریزگردها، پسماندهای صنعتی و آب سه مشکل جدی زیست‌محیطی استان اصفهان هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به دو بُعد کمی و کیفی مشکلات آب اصفهان افزود: بعد کمی مشکل زیست‌محیطی آب، کمبود منابع آبی استان اصفهان را از جمله حوزه آبریز زاینده‌رود شامل می‌شوند که متأسفانه مشکلات زیست‌محیطی کمی آب، با توجه به توسعه جمعیت و صنعت ما را با مشکلات جدی مواجه کرده است.

رئیس پژوهشکده محیط‌زیست دانشگاه اصفهان تصریح کرد: تغییرات آب و هوایی از جمله میزان و نوع بارش از دیگر معضلات در حوزه کمی بحث مشکل زیست‌محیطی آب در استان اصفهان هستند چرا که حوزه بالادست زاینده‌رود بارش‌ها اتفاق افتاده‌اند و به طور جدی این حوزه آبریز را تحت تأثیر تحت تأثیر خود قرار داده‌اند.

فرهادی ادامه داد: نباید از جنبه‌های مدیریتی هم غافل شویم چرا که بخشی از تصمیمات مدیران مربوطه گذشته و فعلی، اصفهان کنونی را با معضلی مواجه کرده است که در بحث آبریز حوزه زاینده‌رود دچار چالش‌های جدی آب هستیم.

وی در رابطه با بعد کیفی بحث زیست‌محیطی آب، بیان کرد: آلودگی منابع آب موجود استان اصفهان یکی از چالش‌های جدی این استان است و شاید رشد بیماری‌های لاعلاج در اصفهان بی‌تأثیر آلودگی منابع آب و منابع زیست‌محیطی در بخش‌های مختلف نباشند.

رئیس پژوهشکده محیط‌زیست دانشگاه اصفهان با بیان اینکه برداشت‌های بی‌رویه در حوزه‌های بالادستی زاینده‌رود و عدم تأمین حق‌آبه کشاورزان در پائین دست از مشکلات جدی هستند، اضافه کرد: باید دقت داشته باشیم که چالش‌های اصفهان در بخش آب مربوط به تقسیم ناعادلانه آب زاینده‌رود در زمین‌های کشاورزی این استان هستند.

فرهادی در ادامه عنوان کرد: بخشی از این چالش‌ها به بی‌توجهی به تقسیمات آب زاینده‌رود میان زمین‌های کشاورزان بوده است که از دیرباز این موضوع به عنوان یک مسأله در این استان مطرح بوده است.

وی با اشاره به تاریخ تاکید کرد: شیخ بهایی در چند صد سال پیش در مسأله‌ای گیر کرده بود که هدفش از حل این مسأله تقسیم عادلانه آب‌های سطحی بوده است اما اگر دقت داشته باشیم مشاهده می‌شود، از بدو ورود این پمپ‌های آبی، مشکلات و چالش‌های مردم در حوزه آب بیشتر شدند.

رئیس پژوهشکده محیط‌زیست دانشگاه اصفهان افزود: متأسفانه به جای اینکه فناوری را در تقسیم آب را به صورت عادلانه‌تر به کار ببریم بعضاً فناوری را به سمت دیگری برده‌ایم که این چالش‌ها را برای ما روز به روز افزایش می‌دهند.

فرهادی با بیان اینکه مقصر اصلی به وجود آمدن این چالش‌ها نباید نقش اصلی را برای اصلاح این وضعیت داشته باشند، ادامه داد: سهمیه‌بندی و محدود کردن برداشت آب از چاه‌ها بر اساس سهمیه اراضی باید مورد توجه مسؤولان مربوطه قرار گیرد.

منبع: قدس آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۴۰۳۱۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمایت معاونت علمی از طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مصطفی میلانی  ،شیرین سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی، توسعه سرامیک‌های پیشرفته، تکمیل زنجیره ارزش محصولات پتروشیمی و جلوگیری از خام‌فروشی را از جمله اولویت‌های ستاد برشمرد.
وی در بازدید از شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با اشاره به ظرفیت بالای اصفهان در زمینه مواد و ساخت، نقش ستاد‌های معاونت علمی به ویژه ستاد مواد را حمایت از فناوری‌های اولویت‌دار کشور عنوان کرد و گفت : تجاری‌سازی، تأمین مالی، ارتباط سازی بین شرکت‌ها با ارگان‌های دولتی و اطلاع رسانی دستاورد‌های فناوری از جمله اقدامات ستاد در جهت توسعه فناوری‌های حوزه مواد و ساخت است. دبیر ستاد فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری به برگزاری نشست‌های نخبگانی و استفاده از ظرفیت‌ها و پیشنهاد‌های فعالان این حوزه اشاره کرد و افزود : ستاد مواد آمادگی دارد تا با برگزاری جلسات و رویداد‌های تخصصی، در راستای رفع مشکلات شرکت‌های فناور و دانش بنیان شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان گام بردارد. میلانی همچنین بر آمادگی ستاد برای تسهیل فرآیند تأمین مالی، ضمانت قرارداد‌ها و پذیرش ریسک فناوری‌های نوین تأکید کرد و همکاری شرکت‌های دانش‌بنیان شهرک را برای توسعه فناوری‌های مواد و ساخت خواستار شد. وی با اشاره به بر حمایت از شرکت‌های فناور  از شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان  در حوزه مواد و ساخت و حضور شرکت‌ها و مراکز فناور متعدد در اصفهان گفت: استان اصفهان به لحاظ زیرساخت‌های صنعتی و تحقیقاتی و ظرفیت نیروی انسانی متخصص، یکی از قطب‌های اصلی کشور در حوزه فناوری‌های مواد و ساخت محسوب می‌شود. میلانی افزود: شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان به عنوان یکی از موفق‌ترین مراکز رشد و پارک‌های فناوری کشور، نقش مهمی در توسعه فناوری‌های پیشرفته مواد و ساخت ایفا می‌کند و ستاد مواد آمادگی دارد تا با حمایت از شرکت‌های مستقر در این شهرک، زمینه تجاری‌سازی دستاورد‌های فناورانه آنها را فراهم آورد. دبیر ستاد توسعه فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته با تأکید بر اهمیت مدیریت پسماند‌ها و پساب‌های صنعتی گفت: با توجه به تعدد صنایع مادر همچون فولاد، پتروشیمی و نیروگاه‌ها در اصفهان، لازم است تا فناوری‌های مربوط به مدیریت، تصفیه و بازیافت پسماند‌ها و پساب‌های صنعتی در اولویت قرار گیرد. وی افزود : ستاد مواد علاوه بر حمایت‌های مالی، آماده است تا با برقراری ارتباط میان شرکت‌های دانش‌بنیان و صنایع، زمینه تجاری‌سازی و اجرای طرح‌های فناورانه در حوزه مدیریت پسماند را تسهیل کند. میلانی همچنین بر لزوم تقویت زیست‌بوم نوآوری و فناوری در استان اصفهان تأکید کرد و مشارکت همه دستگاه‌ها و سازمان‌های متولی را در این زمینه خواستار شد.  

دیگر خبرها

  • ضرورت ساماندهی پسماندهای پلاستیکی اطراف مجتمع‌های بین‌راهی
  • انتقال آب دریا به اصفهان روزهای خوشایندی برای زاینده‌رود رقم می‌زند
  • هنرمندان برای حل مشکلات زیست‌محیطی پای کار آمدند
  • حمایت معاونت علمی از طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی
  • شهروند خبرنگار،آلاینده های زیست محیطی کامیونها درپلدشت
  • چادگان؛ نگین گردشگری اصفهان
  • معضل جدی مدیریت پسماند در گناباد
  • رفع تهدیدهای خطرناک زیست‌محیطی؛ اولویت شهرداری کرمان در مدیریت پسماند
  • خروش رودخانه چشمه لنگان فریدونشهر
  • جامعه‌شناسی محیط‌زیست